IDPA & FRTS MoU

Dragi sportivi, prieteni si colaboratori. Astazi este o zi cu adevarat speciala. Suntem prima si singura tara din lume  care are semnat un acord scris cu HQ IDPA pentru reprezentare la nivel institutional prin FEDERATIE NATIONALA. Acesta este cadoul nostru, al echipei CTS Tunari,  pentru voi de sarbatori!

Gratie unei staruinte care se intinde pe o perioada lunga de timp (12 ani), ceva ce odata era considerata o utopie, astazi 16 decembrie 2021 a prins viata sub forma parteneriatului dintre Federatia Romana de Tir Sportiv si International Defensive Pistol Association (IDPA). Incercari de oficializare au fost multe, din diverse parti, entitati si interese de tot felul. Reusite insa, foarte putine. Increderea de acum a partenerului nostru oficial american, s-a castigat greu.

Dar ce a fost, a fost. Astazi, 16 Decembrie 2021, atat din punct de vedere legal cat si institutional, IDPA se alatura ISSF si WA 1500PPC ca sport practicat oficial in Romania. Am spus mereu ca niciodata nu as fi putut face la Joita atat de multe lucruri pe care le puteti vedea in prezent fara ajutorul celor mai apropiati prieteni, cunostinte precum si colaboratori pe care i-am intalnit pe parcurs. Undeva in background, niciodata nu m-am indepartat de IDPA cu adevarat, intelegand faptul ca rolul meu este mult mai potrivit in aria diplomatica, administrativa si de infrastructura.

Am urmarit insa atent pe fiecare in parte observand atat evolutia dar si caracterul fiecaruia dintre cei alaturi de care voi construi mult mai mult in viitor pentru sportivii pasionati de IDPA din Romania. E greu sa numesti pe fiecare in parte fara sa ranesti orgolii. Mihai Budes, Cornel Osenschi, Sebastian Gutiu, Eduard Franche, Cristian Gheorghe, Mihai Jianu, Alex Ispas, Paul Selesan, Sorin Dragomir si toata echipa din jurul lor, au meritul de a fi nucleul activ al acestei miscari fara de care ar fi  greu sa pui in practica chiar si cele mai bune intentii. Cer scuze tuturor celor care nu le-am scris numele, ei se bucura de toata aprecierea noastra si recunoasterea contributiei extrem de valoroase.

Ma inclin si multumesc public doamnei Kitty Richards – Business Development Officer al IDPA pentru incredere si dialog extrem de constructiv. Ne obliga pe toti sa indeplinim o singura conditie: sa nu inselam asteptarile si sa demonstram ca am meritat aceasta sansa. Va fi greu sa-i multumim pe toti dar caracterele puternice si cei care au viziune pe termen lung au acum sansa sa isi demonstreze calitatile. In ce ne priveste, eu si Mihai,  o sa ajutam cat putem in limitele obligatiilor asumate in MoU. 

Este obligatoriu sa-l mentionez si sa-i multumesc public lui Andrei Stefan, cel care si-a investit toata puterea de convingere precum si timpul destul de limitat de care dispune in US,  sa ma ajute sa obtin increderea si cooperarea conducerii IDPA. 

Federatia Romana de Tir Sportiv, sub conducerea Presedintelui Lucia Mihalache, Vice Presedinte, Birou Federal, Secretar General si Antrenor Federal au raspuns excelent pe toata durata procesului de asimilare aplicand intocmai decizia Adunarii Generale a FRTS.

Anul 2022 incepe cu lucrarile la cel mai adecvat spatiu pentru competitii IDPA din Romania – IDPA CENTER JOITA. La finalul acestora, asa cum sunteti obisnuiti, noile poligoane vor fi prezentate sportivilor printr-o serie de evenimente ce vor face istorie prin diversitate si performanta tehnica.

Nu imi ramane nimic mai mult de spus decat sa urez succes FRTS & IDPA!

Eugen DIMA / coordonator administrativ IDPA in Romania

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *